Meng de specerijen voor de kip goed door elkaar.
Halveer de , verwijder de zaadlijsten en snijd de in blokjes.
Verwijder de zaden en snijd de rode in ringen.
Maak de uien(2) schoon en snipper deze zijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze zeer fijn.
Wrijf de kip in met de kipkruiden.
Verhit olie in een pan en braad de kip om en om goudbruin.
Haal de kip uit de pan.
Bak in dezelfde pan de paprika(1 stuk), peper(0.5 theelepels)(1 stuk), ui, knoflook, tomatenpuree(1 blikje), sambal(1 eetlepel), kappertjes(1 eetlepel), vissaus(1 eetlepel), rozijnen(50 gram) en piccalilly(2 eetlepels) circa 5 minuten.
Leg de kip terug in de pan en blus af met water en ketjap(2 eetlepels).
Breng de kip op hoog vuur aan de kook.
Zet het vuur laag en gaar de kip met deksel op de pan circa 20 minuten.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
Gluten
sambal en piccalilly kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
Suiker
vissaus en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in piccalilly
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal en vissaus
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
Vis
sambal kan sporen bevatten van vis en Allergie in vissaus
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.