Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde kip met groenten recept
Gevulde kip met groenten recept

Gevulde kip met groenten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de rode paprika schoon en snij deze in dunne reepjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de wortel schoon en snij deze in plakjes.
Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de krielaardappels schoon en laat deze goed uitlekken.
Maak de gele en groene paprika schoon en snij deze in blokjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
Week het geroosterde brood in wat koud water.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Haal de rozemarijnnaaldjes van het takje.
Was 200 gram kipfilet, dep het vlees met keukenpapier droog en snij het in dunne reepjes.
Draai de kipfilet door de vleesmolen en maal dit fijn.
Voeg het ei, de crème fraîche, 0.5 theelepel scherpe paprikapoeder, rode paprika, uien snippers, uitgeknepen geroosterd brood, wat cayennepeper en de pijnboompitten bij de gemalen kipfilets.
Meng het geheel tot een homogene massa.
Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Was de kip onder de koude kraan, dep hem met keukenpapier droog, vul hem met deze vulling en naai de buikholte dicht.
Smeer de kip in met 10 gram zachte boter (zet de rest van de boter koud weg), bestrooi hem met zout en peper en leg hem in een braadslee.
Snij de rest van de kipfilet in blokjes en leg die, samen met de gesneden groenten op de kip.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Zet de kip in de oven en laat hem in 1 uur gaar worden.
Giet er na 20 minuten geleidelijk 0.25 liter water en de rode wijn bij.
Kwast de kip 5 minuten voor het einde van de braadtijd met de vloeibare honing in.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen hierin op matig vuur beetgaar; schep de aardappels regelmatig om.
Bak de gele en groene paprika blokjes, sjalot en rozemarijn vervolgens 10-1 5 minuten mee, tot de aardappelen gaar zijn.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper en houd het warm.
Houd de kip in de uitgeschakelde oven op een vleesschaal warm.
Pureer de inhoud van de braadslee met een staafmixer.
Voeg de paprikapasta en de room toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg nog wat bouillon toe tot er een mooi saus ontstaat.
Verdeel de koude boter in blokjes en roer deze door de saus en breng op smaak met zout, peper en de port.
Serveer de kipdelen direct met de vulling, de saus en de groenten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde kip met groenten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven