Gevulde kwartel met wilde rijst en boleten

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Voor de garnering:

Knoflooksaus:

Port-saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Ontbeen de in hun geheel.
  2. Bak de karkassen 10 minuten in de hete oven (200 graden Celsius).
  3. Gebruik de botten om de portsaus op smaak te brengen (zie recept portsaus).
  4. Kook voor de vulling de rijst 30-40 minuten zachtjes in de bouillon en laat staan tot verder gebruik.
  5. Bestrooi de met en en sauteer in een hete koekenpan tot de blokjes rondom dichtgeschroeid zijn.
  6. Voeg ze aan de rijst toe.
  7. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel ganzenvet en bak de boleten tot ze zacht zijn.

    Schep de en de erdoor en bak tot de zacht zijn.
  8. Houd enkele boleten voor de garnering achter en voeg de rest aan de rijst met de en het 4-kruidenpoeder toe.
  9. Breng de vulling eventueel nog op smaak en laat afkoelen.
  10. Wrijf de binnenkant van de in met en , verdeel de vulling er losjes over en naai ze dicht.
  11. Gebruik geen keuekngaren maar gewoon katoengaren.
  12. Verhit ca. 3 eetlepels ganzenvet in een braadpan en bak de rondom bruin.
  13. Zet de pan 15-20 minuten in de hete oven (200 graden Celsius).
  14. Bedruip ze zo nu en dan braadvet.

    Neem de uit de oven en rangschik ze op een schotel.
  15. Verhit de portsaus opnieuw en schep wat saus rondom de .
  16. Garneer met , en de achtergehouden bleten.
  17. Serveer de knoflooksaus (zie recept knoflooksaus) en de rest van den portsaus er apart bij.
    Knoflooksaus:
    Blancheer de teentjes knoflook.
  18. Laat ze uitlekken en spoel ze af.
  19. Doe ze met de room in een pan en laat koken tot de knoflook zacht is en de room tot de helft is ingekookt.
  20. Pureer de saus in een blender.
  21. Verdun met wat als de saus te dik is.
  22. Breng op smaak met zout en peper.
    Portsaus:
    Fruit de sjalotjes in de boter.
  23. Voeg de karkassen en de azijn toe en laat inkoken tot de vloeistof bijna is verdampt.
  24. Giet de erbij en laat tot de helft inkoken.
  25. Voeg dan de en de toe en laat nog 20 minuten zachtjes koken.

    Giet de saus door een zeef en breng hem op smaak.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • boter, kippenbouillon, boter, kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • boter, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
239 kcal
11%956 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde kwartel met wilde rijst en boleten