Bak de karkassen 10 minuten in de hete oven (200 graden Celsius).
Gebruik de botten om de portsaus op smaak te brengen (zie recept portsaus).
Kook voor de vulling de rijst 30-40 minuten zachtjes in de bouillon en laat staan tot verder gebruik.
Bestrooi de met en peper(1 stuk)(1 stuk) en sauteer in een hete koekenpan tot de blokjes rondom dichtgeschroeid zijn.
Voeg ze aan de rijst toe.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel ganzenvet en bak de boleten tot ze zacht zijn.
Schep de sjalotjes(200 gram)(2) en de tuinkruiden(30 gram) erdoor en bak tot de sjalotjes(200 gram)(2) zacht zijn.
Houd enkele boleten voor de garnering achter en voeg de rest aan de rijst met de port(2.5 deciliter)(1 stuk)(1,5 eetlepels) en het 4-kruidenpoeder toe.
Breng de vulling eventueel nog op smaak en laat afkoelen.
Wrijf de binnenkant van de kwartels(4) in met zout(1 stuk)(1 stuk) en peper(1 stuk)(1 stuk), verdeel de vulling er losjes over en naai ze dicht.
Gebruik geen keuekngaren maar gewoon katoengaren.
Verhit ca. 3 eetlepels ganzenvet in een braadpan en bak de kwartels(4) rondom bruin.
Zet de pan 15-20 minuten in de hete oven (200 graden Celsius).
Bedruip ze zo nu en dan braadvet.
Neem de kwartels(4) uit de oven en rangschik ze op een schotel.
Verhit de portsaus opnieuw en schep wat saus rondom de kwartels(4).
Garneer met peterselie(1 stuk), rozemarijn(1 stuk) en de achtergehouden bleten.
Serveer de knoflooksaus (zie recept knoflooksaus) en de rest van den portsaus er apart bij.
Knoflooksaus:
Blancheer de teentjes knoflook.
Laat ze uitlekken en spoel ze af.
Doe ze met de room in een pan en laat koken tot de knoflook zacht is en de room tot de helft is ingekookt.
Pureer de saus in een blender.
Verdun met wat kippenbouillon(7.5 deciliter)(3 deciliter) als de saus te dik is.
Breng op smaak met zout en peper.
Portsaus:
Fruit de sjalotjes in de boter.
Voeg de karkassen en de azijn toe en laat inkoken tot de vloeistof bijna is verdampt.
Giet de port(2.5 deciliter)(1 stuk)(1,5 eetlepels) erbij en laat tot de helft inkoken.
Voeg dan de kippenbouillon(7.5 deciliter)(3 deciliter) en de tijm(1 takje) toe en laat nog 20 minuten zachtjes koken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
Koemelk
boter, kippenbouillon, boter, kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
Lactose
boter, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.