Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete kip recept
Hete kip recept

Hete kip


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Overtollig vet van de kippenpoten verwijderen. Bak de poten in olie bruin. Haal ze uit de pan en maak in die pan de saus. Verhit de olie en fruit hierin ui, knoflook, madame jeanet en pepers. Voeg toe: 1 eetlepel ketjap manis en 2 blokken / zakjes ajam pedis mix, tomaten, sambal manis, sambal trassi (ieder een theelepel). Het geheel doorroeren. Voeg nu de kippenpoten toe. Doe er water bij totdat de kippenpoten onder staan. Voeg een blokje gember en vetsin / chinese poeder toe. Laat dit minimaal 2 uur op een laag vuur sudderen. De kip moet bijna van het bot afvallen. Als je niet gewend bent aan scherp eten, neem dan in het begin niet teveel madame Jeanet. Door eerst een 1/2 madame jeanet te gebruiken in twee stukjes en uiteindelijke dit op te bouwen naar een hele in 8 stukjes heb je tijd om te wennen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hete kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven