Hete kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voor degene die het niet lust, kan de kippebouten ontdoen van het vel.
  2. Maak de kippebouten goed schoon en dep deze daarna met wat keukenrol droog.
  3. Bestrooi ze met en bak deze bouten in slaolie mooi goudbruin.
  4. Haal de bouten uit de pan en bak in de olie de en uien mooi glazig.
  5. Doe daarna de rawitt erbij en smoor dit ongeveer een minuutje lang.
  6. Kruimel daarna een klein stukje over het gesmoorde heen en voeg de djaun-salamblaadjes erbij, ongeveer 3 blaadjes.
  7. Vergeet niet 3 theelepeltjes erbij te doen.
  8. Pak daarna de en doe er een flinke scheut in de pan met uien en dergelijke.
  9. Pak de bouten en leg deze in de saus en laat dit een hele nacht trekken, dit komt qua smaak tot zijn beste recht.
  10. Als je en de dag erna de bouten weer doet opwarmen, maak dan een pan nasi-goreng erbij en snijd schijfjes komkommer erbij, voor de frisheid tussendoor.
  11. Eventueel voor liefhebbers een schijfje citoen om over de bout uit te knijpen.
  12. Dit recept is niet geschikt voor jonge kinderen omdat het te pittig is voor hen.
  13. Smakelijk eten en ben je nieuwsgierig naar de echte Indische nasi dan kijk verder naar mijn recepten.
  14. Smakelijk eten!
25
25
25

Variaties op Hete kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hete kip
VariatieAantalGang
Hete kip21Gevogelte
Hete kip met rijst3Rijstgerechten
Hete kip met komkommersalade2Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • trassi en sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • suiker en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • trassi en sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
42 kcal
2%168 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hete kip