Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip Basquaise (mijn variatie) recept
Kip Basquaise (mijn variatie) recept

Kip Basquaise (mijn variatie)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de kip of de kippenborsten in grove blokjes.
Verwarm in een (aarden) kookpot de olijfolie en kleur de kip goudbruin. Tijdens het braden bestrooien met zout, peper, tijm, oregano, laurier en een beetje currypoeder.
De kippenblokjes uitnemen en apart zetten.

In Colombia hebben we verse niet opgespoten kip, zodat we de groenten in hetzelfde vocht kunnen stoven. Eventueel een extra olijfolie toevoegen.

We starten met de grof gesneden uien, knoflook, ham, nadien de in reepjes gesneden paprika en een grove brunoise van de aubergine.

Tomaten pellen en zaadjes verwijderen, in brunoise snijden en toevoegen.

Een kippenbouillonblokje verpulveren over het geheel, alles goed mengen en indien nodig een beetje water toevoegen.

Een tiental minuten laten sudderen, en nadien de kip toevoegen.
Indien nodig op smaak brengen.

Nog een 15 minuten laten sudderen, (tot de kip volledig gaar is)
Afwerken met verse peterselie of verse koriander en een scheut verse room.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip basquaise (mijn variatie) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven