Kip Basquaise (mijn variatie)
- Herkomst Colombia
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van gilbert
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Snijd de kip of de kippenborsten in grove blokjes.
Verwarm in een (aarden) kookpot de en kleur de kip goudbruin. - Tijdens het braden bestrooien met zout, peper, , , laurier en een beetje currypoeder.
De kippenblokjes uitnemen en apart zetten.
In Colombia hebben we verse niet opgespoten kip, zodat we de groenten in hetzelfde vocht kunnen stoven. - Eventueel een extra toevoegen.
We starten met de grof gesneden , knoflook, , nadien de in reepjes gesneden en een grove brunoise van de .
pellen en zaadjes verwijderen, in brunoise snijden en toevoegen.
Een kippenbouillonblokje verpulveren over het geheel, alles goed mengen en indien nodig een beetje water toevoegen.
Een tiental minuten laten sudderen, en nadien de kip toevoegen.
Indien nodig op smaak brengen.
Nog een 15 minuten laten sudderen, (tot de kip volledig gaar is)
Afwerken met verse of verse en een scheut verse .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Platte kip met citroen41u40m
-
Recept
Congolese kip41u50m
-
Recept
Gestoofde kip met paprika41u
-
Recept
In wijn gestoofde kip (coq au vin)41u30m
-
Recept
Kip met pruimenvulling41u
-
Recept
Kip met roquefortsaus41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 185 kcal | 9% | 740 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |