In wijn gestoofde kip (coq au vin)
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Coq au vin recepten
- Bereiden
- Kookboek van jolandaknorretje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Wrijf de stukken kip in met en (vers gemalen) .
- Verhit de en de boter in een braadpan en schroei hierin snel stukken kip rondom dicht.
- Voeg , knoflook en spekblokjes toe en laat ze even meebakken.
- Verwarm de in een pannetje.
- Schenk de warme bij de kip en voeg de toe.
- Bind de peterseliestelen, de en het met een draadje bij elkaar en hang dit kruidenboeketje in de pan.
- Temper het vuur, leg het deksel op de pan en laat de kip in 30 tot 40 minuten zachtjes gaar stoven.
- Haal de stukken kip uit de pan en leg ze op een voorverwarmde serveerschaal.
- Verwijder het kruidenboeket.
- Leng de aan met wat water en bind hiermee al roerend het stoofvocht.
- Schenk de saus met de over de kip.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Coq au vin (kip in rode wijn)41u15m
-
Recept
Coq au vin voor buffet41u30m
-
Recept
Coq au vin op klassieke wijze41u15m
-
Recept
Coq au vin41u15m
-
Recept
Coq au vin41u20m
-
Recept
Coq au vin42u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en boter of margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, champignons, maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 267 kcal | 13% | 1068 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 8% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |