Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip in citroensaus recept
Kip in citroensaus recept

Kip in citroensaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Pers de citroen uit en bewaar het vocht.
Splits de eieren en houd de dooiers apart.
Hak de peterselie zeer fijn.
Snij de kip in stukken en bestrooi die met paprikapoeder, zout en peper.
Verhit de olie en de boter en fruit de sjalot licht aan.
Voeg de stukken kip toe en bak ze aan alle kanten mooi bruin en knapperig.
Voeg de bouillon erbij en laat de kip met het deksel op de pan 15 minuten zacht pruttelen.
Bind het vocht licht met de allesbinder.
Laat de kip met het deksel op de pan nog 40 minuten zacht pruttelen.
Klop het citroensap door de eidooiers en roer het mengsel door de saus.
Garneer met wat verse peterselie.

Lekker met beboterde pasta.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip in citroensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven