Kip met pomme eau en pomme duchesse

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en stoof hem glazig in een kookpot.
  2. Snijd de in vier of laat dit doen door de slager en bruin ze in de pan met .
  3. Braad nadien de spekblokjes in het zelfde vet.
  4. Leg de op de in de kookpot en voeg 2 bij,en de rest van de kruiden zoals , , en kipkruiden.
  5. Blus het geheel met uwpomme eau en voeg er nog een glaasje water bij.
  6. Sluit uw kookpan en laat de garen.
  7. Schil je aardappelen voor de puree te maken en kook ze gaar.
  8. Voeg er eveneens de twee resterende knoflookteentjes aan toe. (Warm de oven voor).
  9. Voeg er als laatst uw , zout, en twee gekluste eidooiers aan toe.
  10. Roer goed door.
  11. Maak nu je bakplaat klaar (smeer in met ) en spuit de aardappelen door middel van een spuitzak op torentjes.
  12. Steek je aardappelen in de oven en laat ze licht bruin worden en strooi er dan de over en laat nog even warm worden tot de smelt. (ongeveer 20 min aan 200°) Haal nu de ui de pot en voeg het bouillonblokje aan toe en dik je saus aan met maïzena express en voeg er een klein beetje aan toe en kruid nog bij indien nodig.
  13. Ps:
  14. voor bijgerechtje kan je 1 appel per persoon in dunne plakjes snijden om ze vervolgens te bakken in de pan met en bestrooi ze royaal met .
  15. Strooi er ook een beetje vers gemalen kaneel overheen (niet te veel want smaakt veel te rap door) Braad je appeltjes mooi goudgeel zodat ze gekarameliseert zijn door de suiker Tip :
  16. drink daarbij een halfzoete witte wijn of een glaasje cider
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • kaas, kippenbouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, kaas, boter, melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • room, kaas, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5065 kcal
253%20260 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
393 g.
151%1572 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met pomme eau en pomme duchesse