Snijd de in vier of laat dit doen door de slager en bruin ze in de pan met boter(1 stuk).
Braad nadien de spekblokjes in het zelfde vet.
Leg de kip(1 stuk)(1 stuk) op de uien(2) in de kookpot en voeg 2 teentjes knoflook(4 teentjes) bij,en de rest van de kruiden zoals peper(1 stuk), laurier(1 stuk), tijm(1 stuk) en kipkruiden.
Blus het geheel met uw glas (1 glas)pomme eau en voeg er nog een glaasje water bij.
Sluit uw kookpan en laat de kip(1 stuk)(1 stuk) garen.
Schil je aardappelen voor de puree te maken en kook ze gaar.
Voeg er eveneens de twee resterende knoflookteentjes aan toe. (Warm de oven voor).
Voeg er als laatst uw nootmuskaat(1 stuk), zout, peper(1 stuk) en twee gekluste eidooiers aan toe.
Roer goed door.
Maak nu je bakplaat klaar (smeer in met boter(1 stuk)) en spuit de aardappelen door middel van een spuitzak op torentjes.
Steek je aardappelen in de oven en laat ze licht bruin worden en strooi er dan de kaas(100) over en laat nog even warm worden tot de kaas(100) smelt. (ongeveer 20 min aan 200°) Haal nu de kip(1 stuk)(1 stuk) ui de pot en voeg het bouillonblokje aan toe en dik je saus aan met maïzena express en voeg er een klein beetje room(1 stuk) aan toe en kruid nog bij indien nodig.
Ps:
voor bijgerechtje kan je 1 appel per persoon in dunne plakjes snijden om ze vervolgens te bakken in de pan met boter(1 stuk) en bestrooi ze royaal met suiker(1 stuk).
Strooi er ook een beetje vers gemalen kaneel overheen (niet te veel want smaakt veel te rap door)
Braad je appeltjes mooi goudgeel zodat ze gekarameliseert zijn door de suiker
Tip :
drink daarbij een halfzoete witte wijn of een glaasje cider
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
kaas, kippenbouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, kaas, boter, melk
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
room, kaas, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.