Pel en hak de uien(4)(300 gram) en hak de koriander(20 gram) en peterselie(20 gram) fijn.
Meng het geheel in een kom.
Voeg een beetje zout(1 stuk) en peper(1 stuk)(1 stuk), gemberpoeder en olijfolie(10) toe.
Meng alles goed door elkaar.
Doe de stukken kip(1 stuk)(1 stuk) in een pan met wat hete olie(4 eetlepels).
Braad de kip(1 stuk)(1 stuk) hier in aan.
Voeg de marinade toe aan de kip(1 stuk)(1 stuk).
Meng alles goed door elkaar.
Doe er vervolgens een beetje saffraan(2 snufjes) bij, roer door en laat ongeveer 20/25 minuten doorstoven.
Bereidt de couscous(400 gram)(1 stuk) voor volgens het algemene recept.
Als je kant en klare couscous(400 gram)(1 stuk) gebruikt, volg dan het recept dat op het pak staat.
Gebruik je couscous(400 gram)(1 stuk), die je moet stomen, bevochtig dan de couscous(400 gram)(1 stuk), maak de korrels los, doe in het bovenste deel van de couscouspan en laat stomen.
Herhaal dit drie keer, maak steeds de korrels los met water en wat olie(4 eetlepels) en stoom tot de couscous(400 gram)(1 stuk) gaar en zacht is.
Werk er op het laatst een klontje boter(30 gram)(75 gram) doorheen.
Verhit een beetje olie(4 eetlepels) in een koekenpan en doe hierin de gehakte uien(4)(300 gram).
Voeg de rozijnen(200 gram) toe, vervolgens de kaneel(5 gram), de peper(1 stuk)(1 stuk) en de boter(30 gram)(75 gram).
Schep dit alles goed om en parfumeer het geheel met het oranjebloesemwater.
Schep de couscous(400 gram)(1 stuk) op een schaal en leg in het midden de stukken kip(1 stuk)(1 stuk) en daarbovenop de garnering van rozijnen(200 gram) en uien(4)(300 gram).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in couscous en couscous
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.