Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met parmaham, knoflook en kruiden recept
Kip met parmaham, knoflook en kruiden recept

Kip met parmaham, knoflook en kruiden


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak met een scherp mes een horizontale inkeping in de lengte van de kipfilets. Doe de kaas in een kom en klop hem met een houten lepel zacht. Schep de kaas in de holten van de kipfilets. Wikkel 2 plakjes parmaham om elke filet maak die vast met een stukje touw. Giet de wijn en de kippenbouillon in een grote pan en breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de suiker toe zodra het mengsel begint te koken en roer totdat hij is opgelost. Leg de kip in het mengsel in de pan. Laat het geheel 13.5 minuten sudderen, totdat de kip gaar is en er helder sap vrijkomt nadat u met een spies in het dikste gedeelte van het vlees hebt gestoken. Neem de kip uit de pan en houd hem warm. Verhit de saus tot hij is ingedikt. haal de touwtjes van de kipfilets en snijd de kip in plakjes. Schenk de saus erover en serveer met sla.

Serveersuggesties

U kan eventueel zongedroogde tomaten toevoegen aan de roomkaas.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met parmaham, knoflook en kruiden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven