Kip met knoflook-citroen
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Oven
Bereidingswijze
- Pel de en snijd ze in vieren.
- Snijd de in dikke plakken.
- Spoel de af en laat ze uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Verhit de met in een vuurvaste braadpan.
- Pel de en halveer ze.
- Bak de knoflook met op hoog vuur tot ze gaar zijn.
- Voeg de toe en roer het goed om op laag vuur.
- Voeg de bouillon toe met de plakjes citroen en breng het op smaak met .
- Breng het mengsel aan de kook.
- Leg de in het mengsel en bestrooi hem met .
- Bak de in het midden van de oven in 1 uur gaar.
- Bedruip de af en toe met het kookvocht.
- Voeg de toe en bak het geheel in 30 minuten gaar.
- Snijd de in plakken en serveer met de saus en stokbrood.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam Bakar Limau (geroosterde kip met citroen)450m
-
Recept
Gebraden kip met oregano, knoflook en citroen450m
-
Recept
Citroenkip met runderrookvlees en knoflook41u55m
-
Recept
Kip met knoflook en citroen450m
-
Recept
Kip met pomme eau en pomme duchesse41m
-
Recept
Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels (pikant)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 46 kcal | 2% | 184 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |