Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipragout recept
Kipragout recept

Kipragout


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe 2 liter water in een pan en leg hierin de kip, laurierblaadjes, kruidnagels en de bouillontabletten. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de kip op laag vuur 1 tot 2 uur trekken. Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf. Haal de kip uit de pan. Ontvel en ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes. Verwarm de bouillon opnieuw. Smelt 100 gram boter in een pan met dikke bodem en roer beetje bij beetje de bloem erdoor tot er een stevige massa ontstaat. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot een dikke saus ontstaat. Smelt in een koekenpan de rest van de boter en fruit hierin de champignons. Voeg de champignons, het kippenvlees en de peterselie toe. Laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Garneer met bosui.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipragout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven