Kipragout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe 2 liter water in een pan en leg hierin de kip, , en de bouillontabletten.
  2. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
  3. Laat de kip op laag vuur 1½ tot 2 uur trekken.
  4. Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.
  5. Haal de kip uit de pan.
  6. Ontvel en ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes.
  7. Verwarm de bouillon opnieuw.
  8. Smelt 100 gram in een pan met dikke bodem en roer beetje bij beetje de erdoor tot er een stevige massa ontstaat.
  9. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot een dikke saus ontstaat.
  10. Smelt in een koekenpan de rest van de en fruit hierin de .
  11. Voeg de , het kippenvlees en de toe.
  12. Laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
  13. Garneer met bosui.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kipragout

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kipragout
VariatieAantalGang
Omelet met kipragout en ketjap1Broodgerechten
Gevulde paprika met kipragout1Voorgerechten
Kipragout met champignons1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
227 kcal
11%908 kcal
Vetten
25 g.
37%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipragout