Kipragout
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Ragout recepten
- Bereiden
- Kookboek van breemer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Doe 2 liter water in een pan en leg hierin de kip, , en de bouillontabletten.
- Breng het geheel zachtjes aan de kook.
- Laat de kip op laag vuur 1½ tot 2 uur trekken.
- Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.
- Haal de kip uit de pan.
- Ontvel en ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes.
- Verwarm de bouillon opnieuw.
- Smelt 100 gram in een pan met dikke bodem en roer beetje bij beetje de erdoor tot er een stevige massa ontstaat.
- Voeg al roerende scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot een dikke saus ontstaat.
- Smelt in een koekenpan de rest van de en fruit hierin de .
- Voeg de , het kippenvlees en de toe.
- Laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met bosui.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kipragout met champignons420m
-
Recept
Kipragout41u30m
Variaties op Kipragout
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Omelet met kipragout en ketjap | 1 | Broodgerechten |
Gevulde paprika met kipragout | 1 | Voorgerechten |
Kipragout met champignons | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 227 kcal | 11% | 908 kcal |
Vetten | 25 g. | 37% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |