Asperges met baarsfilet en peterselieaardappel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd het onderste gedeelte van de asperges weg.
    Kook ze vervolgens beetgaar in licht gezouten water.
    Schil de aardappelen en kook deze tot ze gaar zijn.
    Ontvellen de tomaten, snijd in 4 stukken en verwijder de pitten om ze vervolgens in een mooie julienne te snijden.
    Bestrijk de visfilets met wat olie en kruid ze met peper en zout.
    Bak de baarsfilets, verwijder uit de pan en laat verder garen in de oven.
    Klop de eierdooiers met de bouillon, cayennepeper en limoensap op tot een luchtige schuimige massa.
    Werk de saus verder af met de geklaarde boter en lepel er de graanmosterd onder.
    Werk het geheel af met enkele bieslooksnippers.
    Snijd 10 asperges in julienne (ongeveer dezelfde lengte als de tomaat) en meng deze onder de tomaten julienne.
    Verwarm wat geklaarde boter en stoof de julienne kort aan.
    Garneren:
    Schik de tomaat en asperges op het midden van het bord.
    Leg hierop de gegrilde baarsfilet en versier met de aspergepuntjes.
    Leg bovenaan het bord in mooie vorm gesneden peterselie-aardapppelen.
    Lepel enkele strepen saus rond de filet en werk af met koriander.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
  • geklaarde boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in geklaarde boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
211 kcal
10%844 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperges met baarsfilet en peterselieaardappel