Asperges met kalkoenfilet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de , schil ze en snijd de houtige uiteinden af.
    Breng de schillen en de houtige uiteinden met 1,5 liter water aan de kook en kook 10-15 minuten.
  2. Giet af en vang het kookvocht op.
    Dep de droog en snijd in ca. 12 stukken, Maak de schoon.
  3. Was de en de basilicum en schud ze droog.
    Hak de fijn.
  4. Snijd de basilicum (op een beetje na) in repen.
  5. Pel en snipper de .
    Breng het aspergekookvocht in een ruime pan met 1 eetlepel , 0,5 theelepel en 1,5 theelepel aan de kook.
  6. Kook de afhankelijk van de dikte 10-12 minuten in de pan.
    Neem de uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze in een ovenvaste schaal.
    Meet 200 milliliter aspergevocht af en houd apart.
    Kook de ca. 3 minuten op laag vuur in het overige aspergevocht.
    Neem uit de pan laat uitlekken en verdeel ze naast de in de ovenschaal.
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
    Breng de , 200 milliliter aspergevocht en het hollandaise sauspoeder al roerend aan de kook.
  7. Klop er 50 gram koude in stukjes door.
    Neem de saus van het vuur en roer de helft van de erdoor.
    Breng op smaak met en .
  8. Verdeel de saus over de groenten en strooi de rest van de erover.
  9. Zet de schaal in de oven op een bakplaat en gratineer 10-15 minuten.
    Verhit de in een pan en bak de 2-3 minuten per kant tot ze goed gaar zijn.
  10. Breng op smaak met en en houd ze warm.
  11. Bak de en de in het hete bakvet.
  12. Voeg het vlees weer toe en meng het geheel met de en de basilicum.
    Garneer met het overige basilicum.
    Lekker met gekookte aardappelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2242 kcal
112%8968 kcal
Vetten
43 g.
62%172 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperges met kalkoenfilet