Was de , schil ze en snijd de houtige uiteinden af.
Breng de schillen en de houtige uiteinden met 1,5 liter water aan de kook en kook 10-15 minuten.
Giet af en vang het kookvocht op.
Dep de droog en snijd in ca. 12 stukken, Maak de schoon.
Was de en de basilicum en schud ze droog.
Hak de fijn.
Snijd de basilicum (op een beetje na) in repen.
Pel en snipper de .
Breng het aspergekookvocht in een ruime pan met 1 eetlepel , 0,5 theelepel suiker(1 stuk) en 1,5 theelepel zout(1 stuk) aan de kook.
Kook de asperges(1.5 kilo) afhankelijk van de dikte 10-12 minuten in de pan.
Neem de asperges(1.5 kilo) uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze in een ovenvaste schaal.
Meet 200 milliliter aspergevocht af en houd apart.
Kook de peultjes(200 gram) ca. 3 minuten op laag vuur in het overige aspergevocht.
Neem uit de pan laat uitlekken en verdeel ze naast de asperges(1.5 kilo) in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Breng de slagroom(100 milliliter), 200 milliliter aspergevocht en het hollandaise sauspoeder al roerend aan de kook.
Klop er 50 gram koude boter(1 pakje)(50 gram) in stukjes door.
Neem de saus van het vuur en roer de helft van de parmezaan(75 gram) erdoor.
Breng op smaak met citroensap(2 theelepels) en peper(1 stuk).
Verdeel de saus over de groenten en strooi de rest van de parmezaan(75 gram) erover.
Zet de schaal in de oven op een bakplaat en gratineer 10-15 minuten.
Verhit de olie(2,5) in een pan en bak de kalkoenfilets(2 gram) 2-3 minuten per kant tot ze goed gaar zijn.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk) en houd ze warm.
Bak de ui(1 stuk) en de hamblokjes(100 gram) in het hete bakvet.
Voeg het vlees weer toe en meng het geheel met de peterselie(3 takjes) en de basilicum.
Garneer met het overige basilicum.
Lekker met gekookte aardappelen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.