Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges met peultjes en beenham recept
Asperges met peultjes en beenham recept

Asperges met peultjes en beenham


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de asperges, schil ze en snijd de houtige uiteinden af.
Breng de schillen en de houtige uiteinden met 1,5 liter water en wat zout aan de kook en kook ze 12.5 minuten, giet af en vang het kookvocht op. Breng het asperge kookvocht in een ruime pan met 1 eetlepel boter, 0,5 theelepel suiker en 1,5 theelepel zout aan de kook.
Kook de asperges afhankelijk van de dikte 12.5 minuten in de pan.
Neem de asperges uit de pan, laat ze uitlekken en houd ze warm.
Meet 150 milliter aspergevocht af en houd apart.
Kook de peultjes ca. 2 minuten in het overige aspergevocht.
Neem uit de pan en laat uitlekken. Verdeel de peultjes over de bodem van een oveschaal, leg de asperges erop en vervolgens de plakken beenham.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Breng de slagroom, 150 milliliter aspergevocht en het Hollandaisepoeder al roerend aan de kook. Klop er 50 gram koude boter in stukjes door.
Neem de saus van het vuur en roer er de helft van de parmezaan door. Breng op smak met citroensap en peper.
Verdeel de saus over de groenten en ham en strooi er de rest van de parmezaan erover. Zet de schaal in de oven op een bakplaat en gratineer 12.5 minuten.

Serveersuggesties

Lekker met gekookte aardappelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit asperges met peultjes en beenham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven