Was de , schil ze en snijd de houtige uiteinden af.
Breng de schillen en de houtige uiteinden met 1,5 liter water en wat aan de kook en kook ze 10-15 minuten, giet af en vang het kookvocht op.
Breng het asperge kookvocht in een ruime pan met 1 eetlepel boter(50 gram), 0,5 theelepel suiker(1 stuk)(1 stuk) en 1,5 theelepel zout(1 stuk)(1 stuk) aan de kook.
Kook de asperges(1.2 kilo) afhankelijk van de dikte 10-15 minuten in de pan.
Neem de asperges(1.2 kilo) uit de pan, laat ze uitlekken en houd ze warm.
Meet 150 milliter aspergevocht af en houd apart.
Kook de peultjes(250 gram) ca. 2 minuten in het overige aspergevocht.
Neem uit de pan en laat uitlekken.
Verdeel de peultjes(250 gram) over de bodem van een oveschaal, leg de asperges(1.2 kilo) erop en vervolgens de plakken beenham(1 stuk).
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Breng de slagroom(100 milliliter), 150 milliliter aspergevocht en het Hollandaisepoeder al roerend aan de kook.
Klop er 50 gram koude boter(50 gram) in stukjes door.
Neem de saus van het vuur en roer er de helft van de parmezaan door.
Breng op smak met citroensap(2 theelepels) en peper.
Verdeel de saus over de groenten en ham en strooi er de rest van de parmezaan erover.
Zet de schaal in de oven op een bakplaat en gratineer 10-15 minuten.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, parmezaanse kaas, slagroom
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, parmezaanse kaas, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.