Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boelansjé: Surinaamse aubergine recept
Boelansjé: Surinaamse aubergine recept

Boelansjé: Surinaamse aubergine


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ui snipperen en fruiten in de margarine. De gesneden tomaat of tomatenpuree meebakken. Het gehakt hierin losroeren cq. rul bakken. Op smaak brengen met zout of een bouillonblokje, zwarte peper, kerrie en nootmuskaat. De boulansje in 2 helften verdelen (over langs) en inkervingen maken in het vruchtvlees. In water plm. 10 min. koken. (Ze mogen niet gaar zijn. Zodra ze beginnen te rimpelen uit het water halen). Het vruchtvlees van de voorgekookte boulansje-helften voorzichtig met een lepeltje uitscheppen. Er moet nog een laagje vruchtvlees in de boulansje overblijven. Het gehakt vermengen met het boulansje-moes. De boulansje-helften hiermee vullen. De rand vrijlaten. De vulling met een mesje glad maken. Paneermeel en desgewenst geraspte kaas hierover strooien. Hier en daar een klontje margarine erop doen. De boulansje's in een beboterde vuurvaste schaal leggen. In een warme oven plaatsen en een korstje erop laten bakken. Er op letten dat ze niet ''ploffen'' door te lang bakken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boelansjé: surinaamse aubergine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven