

Broodschotel met spinazie en paprika
Ingrediënten
- 8 sneetjes brood
- 2 uien
- 2 paprika's (geel en rood)
- 2/3 pak diepvries bladspinazie (ongeveer 300 gram)
- 150 - 200 gram geraspte kaas
- peper, zout
- italiaanse kruiden
- Provençaalse kruiden
- roomkaas met kruiden (optioneel)
Bereidingswijze
Haal de spinazie uit de vriezer en leg deze (in een schaaltje) klaar voor later gebruik (zodat het vast kan ontdooien).
Snipper de ui en snij de paprika's in blokjes.
Verhit olie in een koekenpan / braadpan / hapjespan en bak hierin de ui aan. Voeg de (evt. nog half bevroren) spinazie toe en roer het geheel goed door elkaar. Leg evt. een tijdje een deksel op de pan.
Voeg de laatste paar minuten de paprikablokjes toe. Breng op smaak met zout, peper en de kruiden.
Haal het brood uit de oven en leg dit (in stukjes gebroken) dakpansgewijs op de bodem van een ovenschaal. (Besmeer eventueel eerst de sneetjes aan de bovenkant met roomkaas met kruiden, voordat je ze in de ovenschaal legt. )
Schep hierop het groentemengsel uit de pan, bestrooi met geraspte kaas.
Bak de schotel warm en krokant in zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Voeg voor een extra smaakje in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes toe.
Meer Recepten
- Sevillaanse kikkererwten met spinazie4 porties
35 minuten
katrien-spanje - Spinazie pita4 porties
50 minuten
liesbethz - Frittata van spinazie, olijven en feta4 porties
1 uur
hurricane06
Allergenen Informatie
Voor dit broodschotel met spinazie en paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Groentegerechten
- Broodschotel met spinazie en paprika