Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken aubergines met tomatensaus recept
Gebakken aubergines met tomatensaus recept

Gebakken aubergines met tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de aubergines in schijven van 0,5 tot 1 cm dikte. Bestrooi ze met zout en laat ze een half uurtje staan, zodat het vocht eruit kan trekken. Spoel ze af onder de kraan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Wentel ze aan beide zijden door de bloem en bak ze bruin in de hete olie. Neem ondertussen een tweede pan en verhit daarin een scheut olijfolie. Snipper de knoflook en het pepertje ragfijn en fruit ze beide even in de olie. Blussen met de wijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Voeg deze stukjes toe, samen met de suiker. Laat deze saus op een rustig vuurtje indikken. Roer af en toe even door. Breng tot slot op smaak met een beetje zout. Vet een ovenschotel in en leg daar als eerste de aubergineschijfjes in. Giet de tomatensaus daar overheen. Plaats in het midden van een voorverwarmde oven en laat ongeveer 20 30 minuten bakken op 150C., totdat de aubergines de saus hebben opgenomen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken aubergines met tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven