Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Italiaanse rode kool met appeltjes recept
Italiaanse rode kool met appeltjes recept

Italiaanse rode kool met appeltjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit is nou echt een recept met het motto: 'is weer eens iets anders'. Ok, de zomer moet net gaan beginnen en het komt wat te vroeg, maar te vroeg dan te laat. Op een laag vuurtje de ui met de olijfolie bakken. Het mag niet bruin worden, dus bak ze niet de hard. Vervolgens de kruidnagels, kaneel, zeezout, peper, kool, appel, bouillon en de suiker toevoegen. Laat het mengsel 35 minuten zachtjes koken tot de kool goed gaar is en de appels zo zacht zijn dat het net moes is. Wel af en toe blijven roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. Je kunt ook af en toe, als het te hard gaat, een klein scheutje water toevoegen. Giet het mengel vervolgens af en voeg de azijn erbij. Laat het nog vijf minutjes stoven met de deksel op de pan. Cas Spijkers zou zeggen: 'voil'.

Serveersuggesties

Een stukje stoofvlees met aardappeltjes doen mij altijd warm worden van binnen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit italiaanse rode kool met appeltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven