Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip ala bonne femme met koude knoflook-kerriesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200*C .
Snijd de aardappels in blokjes en kook deze beetgaar.
Laat afkoelen en frituur deze goudgeel en strooi er nadien paprikapoeder over en schud dit even door de aardappel blokjes.
Snijd de wortel in dobbelsteentjes en snijd de sperziebonen klein.
Kook deze beetgaar, en giet deze af.
Snijd de uien in kleine dobbelsteentjes en snijd de knoflooktenen fijn.
Wrijf de kippenbouten in met zout, peper, paprikapoeder en 2 fijngesneden tenen knoflook, en bak deze in 20 minuten goudgeel en gaar.
Bak de spekjes in een grote koekenpan in een beetje boter.
Voeg de uien, champignons en 2 tenen knoflook toe, vervolgens de zilveruitjes en Amsterdamse uitjes.
Schep de verse groenten er voorzichtig doorheen en voeg de uitgelekte of diepvries doperwten erdoor, even door verwarmen.
Schep vervolgens de aardappelblokjes door de groenteschotel, laat dit nog even doorwarmen en maak ondertussen de knoflook-kerriesaus.

Voor knoflook-kerriesaus doe je 6 eetlepels mayonaise in een schaaltje, doe daar de overige knoflook in, zet daar even de staafmixer in of doe het in een blender en voeg vervolgens de kerriepoeder naar smaak toe, maal het vervolgens nog eens tot je een gele saus krijgt.
Serveer de kip en de knoflookkerriesaus erbij.

Serveersuggesties

Je kan de kip en spek ook weg laten als je vegetarisch bent, maar vervang dit dan eventueel met tofu of tahoe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip ala bonne femme met koude knoflook-kerriesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven