Bonne Femme
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van co
- 4 reviews
Ingrediënten
printKlontje boter (liever: een beetje bak & braad)
Frituurolie (liever: arachideolie)
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Alle groenten zijn schoongemaakt en gesneden zoals hierboven aangegeven (indien van toepassing).
- Zet een koekenpan op met een klein en de 3 el met daarin de magere spekblokjes.
- Laat dit langzaam bakken tot de spekjes krokant zijn geworden.
- Spoel de blokjes aardappel goed af met koud water en droog ze af met een schone theedoek.
- Bak de blokjes in olie van 160 graden Celcius tot de randjes lichtbruin beginnen te kleuren.
- Kook de , , (indien vers) en met zout beetgaar en spoel af onder koud water.
- Laat de groenten op een schone theedoek drogen.
- Haal de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven vet de met de uitgeperste knoflook.
- Als de halfweg bruin zijn de toevoegen.
- Even later de grof gesneden uien.
- Laat het geheel even goed doorbakken.
- Stort in een grote pan en voeg hieraan de afgekoelde groenten toe.
- Verwarm het groentemengsel.
- Breng de op een temperatuur van 180 graden C.
- en frituur de blokjes aardappel (2e keer) totdat ze goud geel/bruin zijn.
- Laat de aardappeltjes uitlekken en bestrooi met wat zout.
- Meng de door de groenten en serveer direct.
- Serveertip:
- Stort de Bonne Femme op een grote schaal en leg hierop het vlees of gevogelte.
- Serveer hierbij een fijne rosé en een frisse gemengde salade.
- Deze groenteschotel past goed bij vakensvlees of kip.
Variaties op Bonne Femme
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kip bonne Femme | 1 | Hoofdgerechten |
Biefstuk met bonne femme | 1 | Hoofdgerechten |
Kip ala bonne femme met koude knoflook-kerriesaus | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in klontje boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (4)
Bonne Femme heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 479 kcal | 23% | 1916 kcal |
Vetten | 55 g. | 78% | 220 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |