Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Koekenpan
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200*C .
    Snijd de aardappels in blokjes en kook deze beetgaar.
    Laat afkoelen en frituur deze goudgeel en strooi er nadien paprikapoeder over en schud dit even door de aardappel blokjes.
    Snijd de wortel in dobbelsteentjes en snijd de klein.
    Kook deze beetgaar, en giet deze af.
    Snijd de in kleine dobbelsteentjes en snijd de knoflooktenen fijn.
    Wrijf de in met , peper, paprikapoeder en 2 fijngesneden tenen , en bak deze in 20 minuten goudgeel en gaar.
    Bak de spekjes in een grote koekenpan in een beetje .
    Voeg de , en 2 tenen toe, vervolgens de en .
    Schep de verse groenten er voorzichtig doorheen en voeg de uitgelekte of diepvries erdoor, even door verwarmen.
    Schep vervolgens de door de groenteschotel, laat dit nog even doorwarmen en maak ondertussen de -kerriesaus.

    Voor -kerriesaus doe je 6 eetlepels in een schaaltje, doe daar de overige in, zet daar even de staafmixer in of doe het in een blender en voeg vervolgens de kerriepoeder naar smaak toe, maal het vervolgens nog eens tot je een gele saus krijgt.
    Serveer de kip en de knoflookkerriesaus erbij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in magere spekjes en mayonaise
  • boter en mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
160 kcal
8%640 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip ala bonne femme met koude knoflook-kerriesaus