Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Peultjes met ei en kruiden recept
Peultjes met ei en kruiden recept

Peultjes met ei en kruiden


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Maak de peultjes schoon.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat deze schikken in koud water en pel de eieren.
Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in ringetjes.
Verwijder de zaden van de peper en snijd deze in ringetjes.
Hak de bieslook zeer fijn.
Het ei met een vork prakken en wat zout en peper erdoor roeren. Tot gebruik wegzetten.
De olie verhitten en de uien hierin even fruiten, dan knoflook en gemberstukjes pepers toevoegen en ook even mee fruiten.
Voeg paprikapoeder en kerriepoeder toe aan het uienmengsel en fruit dit even mee.
Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Voeg de peultjes toe en wok die 2 a 3 minuten, goed roerend zodat ze in aanraking komen met het uienmengsel. Zout en peper en bonenkruid naar smaak toevoegen.
Als je de peultjes liever zachter hebt, dan langer wokken.
Doe de peultjes in een schaal en bestrooi ze met geprakt ei en bosui ringetjes.
Wil je de schotel verder versieren dan het extra ei doormidden snijden.
Aan de satÚstokje 2 peultjes rijgen, dan de 2 eihelften en dan weer 2 peultjes.
En strooi de bieslook over het geheel.
Leg de stok over de schaal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit peultjes met ei en kruiden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Peultjes met ei en kruiden heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies

  • Het is een bijgerecht wat met aardappel rijst en noedels gegeten kan worden maar is ook lekker bij pasta
    Jaccor gaf dit recept op 15 januari 2018 5 uit 5 sterren
  • Ben benieuwd, wat je hierbij serveert. Rijst, aardappelen, noedels? Of is het als eenpansmaaltijd bedoeld?
    Marga Hilhorst gaf dit recept op 28 juni 2017 3 uit 5 sterren
  • Aannemende dat je met peper een rood pepertje bedoelt, lijkt het mij een lekker gerecht. Ga het zondag maken.
    Gerard van der Leeuw gaf dit recept op 28 juli 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven