Sevillaanse kikkererwten met spinazie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de en laat overtollig vocht uitlekken.
  2. Snijd de fijn en leg apart.
  3. Verwarm olie in een steelpan en fruit de in plakjes gesneden knoflook.
  4. Maal knoflook, geroosterd brood, , peperkorrrels en rode pepersnippers (naar smaak) in een keukenmachine.
  5. Voeg , paprikapoeder, azijn en toe.
  6. Meng de gekookte , gesneden en knoflook mengsel in de steelpan.
  7. Laat 20 min.
  8. sidderen op laag vuur, voeg zo nodig nog wat van het achtergehouden vocht van de toe.
  9. Het mengsel moet smeuïg zijn maar niet vloeibaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in volkorenbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Sevillaanse kikkererwten met spinazie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Dit is een soort Spaanse paprikapoeder die gemaakt is van paprika's die eerst gerookt zijn. Geeft extra smaak.
katrien-spanje 6 december 2012
Wat bedoel je met een eetlepel spaanse paprika (gerookt)?
Jolanda 17 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
764 kcal
38%3056 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
139 g.
53%556 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sevillaanse kikkererwten met spinazie