Frittata van spinazie, olijven en feta

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Meng de en de in een kom en kruid met .
  2. Zet de kom apart.
  3. Verhit de olie in een pan van 22 cm.
  4. Fruit de , uien en knoflook enkele minuten tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de toe en roerbak dit tot de slap begint te worden.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg dan de , feta en toe.
  7. Zet de pan terug op een laag vuur, giet het eimengsel erin en laat het 10 à 15 minuten bakken.
  8. Haal een spatel langs de zijkant terwijl de frittat gaar wordt en houd de pan enigzins schuin tijdens het koken, zodat het eimengsel een beetje langs de kanten loopt.
  9. Zet de frittata, als deze in het midden bijna gaar is, 5 minuten onder een grill om verder gaar te worden en om aan de bovenkant te gratineren.
  10. Maak ondertussen de saus door de 's te halveren en het zaad te verwijderen.
  11. Rooster of grill de 's tot ze zwart zijn.
  12. Laat ze afkoelen en haal het vel eraf.
  13. Doe de stukken in een keukenmachine en pureer ze.
  14. Serveer de frittata in punten met een saus van geroosterde 's.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
479 kcal
23%1916 kcal
Vetten
18 g.
25%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Frittata van spinazie, olijven en feta