Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Verse rode bieten recept
Verse rode bieten recept

Verse rode bieten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Water met zout aan de kook brengen.
Rode bieten schoon wassen.
Onder en bovenkant kapje eraf snijden
In geheel in de pan en op laag vuur gaar laten worden (20 minuten voor zomerbieten, 1,5 uur voor winterbieten).
Hierna buitenste schil verwijderen en snijden of schaven.
Vet smelten.
Bloem erbij en roeren tot een gele kleur.
Beetje bij beetje water er door roeren.
Uitje toevoegen fijn gesneden.
5 min koken met kruidnagel, suiker,kaneel, zout en peper.
Rode bieten toevoegen en opwarmen.
Van het vuur de zure room en citroensaus toevoegen.
Op smaak afmaken en klaar!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit verse rode bieten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven