Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knapperige zuurkooltaart met rookworst recept
Knapperige zuurkooltaart met rookworst recept

Knapperige zuurkooltaart met rookworst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Filo deeg in 2 uur ontdooien. Oven op 200 graden C. voorverwarmen. Zuurkool laten uitlekken en fijn snijden. Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Rookworst in plakjes snijden. Zuurkool, paprika en worst mengen. Filo deeg uitvouwen. Met keukenkwastje drie vellen deeg met olie bestrijken en met overhangende rand in quichevorm leggen. Weer drie vellen met olie bestrijken en op dezelfde manier in de vorm leggen, nu iets verspringen. Dit nog een keer herhalen. In een kom de eieren met creme fraiche loskloppen. Met zout en peper op smaak brengen en door de zuurkool mengen. Zuurkool in de vorm leggen. Laatste vel filodeeg losjes over vulling vouwen. Deeg bovenop taart licht met olie bestrijken. De taart iets onder het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met appel compote.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit knapperige zuurkooltaart met rookworst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven