Hartige zuurkooltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Meng de met de , de en een snuf .
    Kneed hiervan een soepel deeg, wikkel hem in plastic folie en leg deze een half uur in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Rol het deeg uit.
  3. Bekleed een grote springvorm met het deeg, leg een vel bakpapier op het deeg en strooi hier de blindvulling op.
  4. Bak de taart 10-12 minuten voor.
    Pluk intussen de uit elkaar en stoof deze even kort met het .
  5. Rasp hierboven de .
  6. Laat het vocht verdampen.
    Snijd het spek in stukjes en de worst in plakjes.
  7. Meng met de .
  8. Klop de met de en de helft van de geraspte .
  9. Breng op smaak met en peper.
    Neem de taart uit de oven, verwijder de noodvulling en het bakpapier en verdeel de met , spek en worst over de voorgebakken bodem, Schenk hierover het room-eimengsel uit en bestrooi met de resterende .
  10. Zet de taart in de oven en bak gaar en goudkleurig in 30-35 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, sour cream, slagroom, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, sour cream, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en rookworst
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hartige zuurkooltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk! Ik moest mezelf weerhouden om hem niet helemaal in mijn eentje op te eten, zo lekker!
Daisy86 15 januari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
384 kcal
19%2304 kcal
Vetten
24 g.
34%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige zuurkooltaart