Hartige zuurkooltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Meng de met de , de en een snuf .
Kneed hiervan een soepel deeg, wikkel hem in plastic folie en leg deze een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden. - Rol het deeg uit.
- Bekleed een grote springvorm met het deeg, leg een vel bakpapier op het deeg en strooi hier de blindvulling op.
- Bak de taart 10-12 minuten voor.
Pluk intussen de uit elkaar en stoof deze even kort met het . - Rasp hierboven de .
- Laat het vocht verdampen.
Snijd het spek in stukjes en de worst in plakjes. - Meng met de .
- Klop de met de en de helft van de geraspte .
- Breng op smaak met en peper.
Neem de taart uit de oven, verwijder de noodvulling en het bakpapier en verdeel de met , spek en worst over de voorgebakken bodem, Schenk hierover het room-eimengsel uit en bestrooi met de resterende . - Zet de taart in de oven en bak gaar en goudkleurig in 30-35 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zuurkooltaart455m
-
Recept
Zuurkooltaart425m
-
Recept
Hartige taart /geen groente430m
-
Recept
Hartige taart met broccoli445m
-
Recept
Hartige perentaart voor buffet430m
-
Recept
Hartige taart450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, sour cream, slagroom, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, sour cream, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en rookworst
Reacties op dit recept (1)
Hartige zuurkooltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 384 kcal | 19% | 2304 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 144 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 36 g. | 14% | 216 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |