Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Klassieke Lamsbout recept
Klassieke Lamsbout recept

Klassieke Lamsbout


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 190 graden C en vet een ruime ovenschaal in met boter. Pel de tenen knoflook en uien. Snipper 1 teen knoflook en de uien fijn. Fruit de uiensnippers zacht in wat boter, voeg de gesnipperde knoflook toe, fruit nogmaals 1 minuut en neem de pan van het fornuis. Schil de aardappels en snij ze in dunne plakjes. Leg een laagje aardappel in de schaal, bestrooid met zout en peper en het ui knoflookmengsel. Dek af met de rest van de aardappels en bestrooi dit weer met peper en zout en de beide laurierblaadjes. Verdeel hierover de rest van de boter in vlokjes. Verwarm de bouillon en schenk over de aardappels. Dek af met aluminiumfolie en plaats voor een half uurtje in de oven. Neem de schaal met de plakjes aardappel uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 graden C Wrijf de lamsbout in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Kerf intussen de lamsbout op meerdere plaatsen met een scherp mes in. Snij de rest van de knoflook in staafjes. Stop telkens een staafje knoflook of een plukje rozemarijnnaaldjes in de inkepingen. Leg de lamsbout op de aardappelen in de schaal en braad de lamsbout gaar in ongeveer 1 uur, afhankelijk van de grootte van de bout. Keer tussentijds 2 maal en laat de bout minstens 10 minuten rusten voor men het aansnijdt.

Serveersuggesties

Deze klassieke Franse bereiding van deze lamsbout heet Gigot Boulangere, of welde lamsbout van de bakkersvrouw.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit klassieke lamsbout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven