Lamsbout uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 255 graden.
- Vet een ruime ovenschaal licht in met wat .
- Pel de tenen en de .
- Snipper 1 teen en de .
Wrijf de in met de rest van de en en bestrooien met peper en zout. - Kerf de bout op meerdere plaatsen in met een scherp mes.
- Snij de andere teen in staafjes en stop telkens in een inkepeing een staafje of een plukje rozemarijnnaaldjes.
Leg de bout nu in de oven schaal en dan in de oven. - Laat ongeveer 30 minuten kleuren.
- Keer tussentijds.
- fruit nu de snippers zacht in de rest van de ,voeg nog wat toe , fruit nog 1 minuut en neem dan de pan van het vuur.
- Schil de en snij deze dan in dunne plakjes.
- Neem nu het vlees uit de oven,verlaag de oven temperatuur nu tot 190 graden.
- Leg een laagje in schaal waar het vlees in is aangebraden, bestrooi het met zout en peper en het /knoflookmengsel.
- Dek af met de rest van de aardappelenplakjes en bestrooi het met zout en peper en de 2 .
- Schenk de hierover en leg een rooster op de ovenschaal leg hierop het vlees en zet het geheel terug in de oven.
- Braad de en de gaar in ongeveer 1 uut en 15 minuten(ligt aan de grote van de ).
- Draai het vlees maar 1 maal om.
- Laat de bout zeker 10 minuten rusten voor men het aan zal snijden.
- Laat de tussen tijds in de oven staan.
Lekker met een frisse salade met een mengsel van een lekkere stevige appel.
Ook lekker om te maken
Variaties op Lamsbout uit de oven
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Lamsbout uit de oven | 1 | Vlees |
Gekruide lamsbout uit de oven | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brioche | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 48 kcal | 2% | 288 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 42 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 6 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |