Klassieke Lamsbout
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden C en vet een ruime ovenschaal in met .
- Pel de tenen en .
- Snipper 1 teen en de fijn.
- Fruit de uiensnippers zacht in wat , voeg de gesnipperde toe, fruit nogmaals 1 minuut en neem de pan van het fornuis.
- Schil de en snij ze in dunne plakjes.
- Leg een laagje aardappel in de schaal, bestrooid met zout en peper en het ui knoflookmengsel.
- Dek af met de rest van de en bestrooi dit weer met peper en zout en de beide .
- Verdeel hierover de rest van de in vlokjes.
- Verwarm de en schenk over de .
- Dek af met aluminiumfolie en plaats voor een half uurtje in de oven.
- Neem de schaal met de plakjes aardappel uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 graden C Wrijf de in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Kerf intussen de op meerdere plaatsen met een scherp mes in.
- Snij de rest van de in staafjes.
- Stop telkens een staafje of een plukje rozemarijnnaaldjes in de inkepingen.
- Leg de op de aardappelen in de schaal en braad de gaar in ongeveer 1½ uur, afhankelijk van de grootte van de bout.
- Keer tussentijds 2 maal en laat de bout minstens 10 minuten rusten voor men het aansnijdt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lamsbout uit de oven42u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 38 kcal | 1% | 304 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |