Groentesoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Zet de fijngesneden in een flinke scheut olijfolie op met de rode en snipper het teentje erbij in een grote soeppan.
  2. Blus af met een scheut rode wijn.
  3. Vul aan met een glas water.
    Doe nu één voor één alle groente gesneden in de pan.
  4. De harde soorten het eerst.
  5. Dus:
  6. winterpeen, daarna de gesneden stronk van de , daarna de knolselderij.
    Schenk er steeds een halve liter water bij, dus niet al het water tegelijk, maar laat de smaak mooi indikken.
  7. Doe de kruiden en erbij.
  8. Zorg dat de groente onder 3 vingerdiktes water staat.
  9. Zet de deksel op de pan en roer af en toe even om, na 20 minuten is de soep klaar.

    Pak met de schuimspaan twee finke porties van de groente en doe die op een schotel, dat kun je voor het serveren in kleine blokjes snijden en als garnering in iedere soepkom doen.
    Nu kun je de soep semi-crème achtig maken met de staafmixer.
    Voilá:
  10. crema di verdure, groentecrèmesoep zonder een spatje melkproducten.
25
25
25

Variaties op Groentesoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Groentesoep
VariatieAantalGang
Groentesoep10Soepen
Tomaten-groentesoep3Soepen
Italiaanse groentesoep3Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonpoeder kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
21 kcal
1%168 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groentesoep