Ossenstaartsoep

Ingrediënten

+ -
print

Benodigdheden :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zet de pan met water op het vuur.
  2. Doe daar de ossenstaart, de en de in.
  3. Laat dit toch zeker 3 uurtjes trekken.
  4. Soep afmaken :
  5. Pak nu de pan met de zeef, leg een stukje keukenrol in de zeef.
  6. Haal het vlees uit de pan met een schuimspaan of iets dergelijks en leg het op een bord.
  7. Giet nu de bouillon door de zeef in de andere pan of kom en bewaar de bouillon.
  8. Haal met twee vorken, of op je eigen manier, het vlees van de schenkels en gebruik daarvoor het andere bord.
  9. Spoel de pan waarin de soep getrokken is even om.
  10. Doe het vlees terug in de pan en ook de bouillon en breng aan de kook.
  11. Doe het pakje ossenstaartsoep in het kleine schaaltje en wat water er bij en roer even goed door.
  12. Dit is omdat, als je het pakje soep er ineens bij doet, de soep gaat klonteren.
  13. Doe dit ook in de bouillon, goed doorroeren.
  14. Doe er nu de en het bij en laat nog even doorkoken op de laagste stand en klaar is je soep.
  15. Smakelijk eten!
25
25
25

Variaties op Ossenstaartsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ossenstaartsoep
VariatieAantalGang
Ossenstaartsoep5Soepen
Heldere ossenstaartsoep1Maaltijdsoepen
Ossenstaartsoep met oesterzwammen1Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje en vermicelli
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in soepgroenten en bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
8 kcal
0%64 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ossenstaartsoep