Heldere ossenstaartsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Snelkookpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zet een oven op de hoogste stand.
    Bak de ossenstaart in een braadslede flink aan in de .
    Voeg dan de , , , prei en de toe.
    Zet de braadslede nu in de hete oven en bak de groenten gelijkmatig bruin.
    Blus het geheel met de rode af.
    Laat de bijna geheel verdampen.
    Doe nu alles over in een snelkookpan, voeg 4 liter koud water toe en breng het aan de kook.
    Schuim het af.
    Voeg nu de , , laurier, basilicum, en toe.
    Doe het deksel op de pan en kook de soep 8 uur.
    Zeef dan de soep en laat ze geheel afkoelen.
    Haal het vlees van de ossenstaart en zet dit apart.
    Schep het vet van de koude soep en zet dit ook apart.
    Klop de los en voeg er de fijngeknepen eierschalen bij.
    Roer dit door de koude soep en breng die opnieuw al roerend aan de kook.
    Laat ze ca. 10 minuten zachtjes koken en giet ze dan door een kaasdoek.
    Kook de soep in tot u iets meer dan 2 liter over hebt.
    Breng de soep op smaak met een paar druppels Franse en wat en witte .
    Verwarm een oven voor tot 200¨¬ C.
    Snijd de korstjes van het witte brood en smeer elk sneetje aan één zijde dun met het soep vet in.
    Snijd de sneetjes nu in kleine blokjes van ca 7 mm.
  2. Bak de croutons in de oven goudbruin.
    Verdeel het ossenstaartvlees over de gloeiendhete koppen.
    Schep er de kokende soep op.
    Verdeel de croutons over de koppen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • wijn en wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten
  • boter en wit brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
387 kcal
19%3870 kcal
Vetten
8 g.
11%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
65 g.
25%650 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Heldere ossenstaartsoep