Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bami a la Jelle recept
Bami a la Jelle recept

Bami a la Jelle


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit is een perfect recept voor als je bezoek krijgt omdat je het allemaal van te voren klaar kan maken. Als je eenmaal besloten hebt te gaan koken, staat alles binnen 1 5 minuten op tafel. Kook de mie volgens de beschrijving op het pak, afgieten (water niet weggooien) en flink afspoelen met koud water daarna wegzetten. Saus: Voeg de volgende ingrediŽnten samen: Water, ketjap, bouillonblokjes, azijn, suiker, sherry, ve-tsin en maizena en roer dit goed door. Hak de knoflook, gember en de pepers fijn en fruit dit in een beetje olie. Voeg hierna de andere ingrediŽnten toe en wacht tot de saus gebonden is en diep zwart van kleur. Haal de saus van het vuur en zet het weg. Snijd de groente en het vlees klein en klaar zijn de voorbereidingen. Op het moment dat je wilt gaan eten, breng je het water (van de mie) aan de kook. Als dit kookt, gooi je hier al de groente en het vlees in en kook je dit ongeveer 5 minuten (als er harde groenten bij zijn zoals wortel en bonen deze ca. 5 minuten langer koken). Afgieten en uit laten lekken. Zet een wok op hoog vuur (zonder olie of boter) en laat hem goed heet worden. Gooi dan de saus in een keer in de wok. Roer even en gooi de uitgelekte groenten en vlees erbij en roerbak 1 a 2 minuten. Gooi de bami erbij en warm al roerend op. Aan tafel en eet smakelijk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bami a la jelle recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven