Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Chow mein


Ingrediënten


Bereidingswijze


Overgiet 3 gedroogde Chinese champignons met kokend heet water en laat een uurtje weken.
Knijp uit en snijd om het steeltje heen in reepjes.
Gooi de steeltjes weg en zet de reepjes klaar.

Marineer de tofu (of varkenshaas) in eetlepel lichte sojasaus, eetlepel oestersaus en eetlepel Shaoxing rijstwijn.
Roerbak op hoog vuur bruin, maar nog niet helemaal gaar.
Schep op een bordje en zet apart.
Meng ook meteen even het woksausje dat later wordt gebruikt bestaande uit 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn en eetlepel oestersaus.
Kook volgens gebruiksaanwijzing 150 gram tarwenoodles. Giet af en spoel onder de koude kraan tot ze door en door koud zijn. Besprenkel met een beetje (sesam)olie om plakken te voorkomen. Zet apart.
Bak 1 eetlepel gehakte knoflook, 1 eetlepe gehakte gember, de sperzieboontjes, de in reepjes gesneden shii-takes en eetlepel gehakte spaanse peper zo`n 2 minuten op gematigd vuur.
Zet het vuur hoog en voeg de noodles toe. Roerbak een minuutje of zo en voeg dan het woksausje toe. Warm goed door.
Voeg roergebakken tofu (of varkensvlees) toe en warm ook door.
Proef en voeg sojasaus of zout naar smaak toe. Garneer met ringetjes lente-ui en besprenkelen met wat sesamolie.

Serveersuggesties

Tip van "Kok Robin": keep it simple, voeg niet een hele zak wokgroenten toe. Wil je meer groenten eten? Serveer ze apart! Net als met Italiaanse spaghetti is het gewoon lekkerder als de pasta de hoofdrol speelt en niet het vlees, de vis of de groenten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chow mein recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven