Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie recept
Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie recept

Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Hak de uien fijn en braad het bruin in een pan met boter. Doe het gehakt ook erbij en laat het een beetje gaar worden. Doorweek het brood met 125 mililiter melk en maak het doorweekte brood fijn. Gebruik niet de melk die overblijft. Meng het gehakt met ui, fijngemaakte brood, 1 ei, kerriepoeder, banaan, suiker, zout, peper, kurkuma, citroen en rozijnen door elkaar. Doe het in een ingesmeerde ovenschaal en steek de laurierbladeren erin. (Bewaar het andere ei en 125 mililiter melk). Bak 50 min. op 180 C. Doe het overige ei en 125 mililiter melk door elkaar en giet over het gerecht na een half uur. Doe weer in de oven en laat nog 20 min. bakken. Serveer met rijst, sperziebonen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit echte zuid-afrikaanse bobotie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven