Bobotie
- Herkomst Zuid-afrika
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bobotie recepten
- Bereiden
- Kookboek van dionsje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm oven voor op 180°C (350°F) schoon maken en klein snipperen.
- Fruiten in hete boter tot bruin.
- Voeg toe en braad tot rul.
- Week brood in de en druk de er weer uit.
- Maak brood fijn.
- Meng alle bestanddelen, (behalve 1 ei, ½ kopje , en ) met en uimengsel.
- Mengsel in ingevette ovenschotel scheppen.
- Rol de laurierblaadjes op (in water weken als breken) en steek die rechtop in mengsel.
- Bak in matige oven 180°C (350°F) voor 45 minuten.
- Klop het overige ei en en gooi over schotel een halfuur voordat schotel uit de oven gaat.
- Serveren met (gele) rijst, komkommersalade en .
- Voor een feestelijk tintje kunt u wat gewelde door de rijst mengen.
- Komkommersalade: 1 of 2 komkommers grof raspen.
- Dressing maken van olie, azijn, , en beetje .
- Voor de avonturiers onder ons, voeg 2 zure appelen in geschilde blokjes gesneden, bij mengsel voor die in de oven gaat.
- U kunt ook doperwtjes erbij serveren.
- Gele rijst kan je krijgen door een theelepel tezamen met rijst in kookwater te voegen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie41u20m
-
Recept
Zuidafrikaanse maaltijd: Bobotie en Blatjang41u30m
-
Recept
Bobotie425m
-
Recept
Zoete bobotie445m
-
Recept
Bobotie (studentenkost)41u15m
-
Recept
Bobotie435m
Variaties op Bobotie
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bobotie | 8 | Vlees |
Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie | 1 | Ovenschotels |
Zuid-Afrikaanse Bobotie a la Willemieke | 1 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in chutney
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1614 kcal | 80% | 3228 kcal |
Vetten | 107 g. | 153% | 214 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 62 g. | 24% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |