Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Franse ovenschotel recept
Franse ovenschotel recept

Franse ovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Let op: kipfilet een paar uur van te voren voorbereiden!

Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Meng in een kom 1 eetlepel olijfolie, 2 eetepels sojasaus, 1 eetlepel paprikapoeder, 1/2 eetlepel knoflookpoeder, flinke scheut zwarte peper en een klein beetje zout. Roer de kipfilet door de marinade en laat minstens 3 uur in de koelkast intrekken.

Snijd de paprika in dunne reepjes, de ui in snippers, de tomaten in kleine blokjes en de champignons in plakjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de spekblokjes. Als deze bijna klaar zijn, voeg de gemarineerde kipfilet toe en bak tot ze gaar is. Verdeel over de bodem van de ovenschaal.

Bak (zonder braadvet toe te voegen) de ui en paprika tot de ui glazig is. Verdeel in de ovenschaal.

Maak de maizena aan met de wijn.
Breng de bouillon aan de kook, en voeg het wijn/maizena-mengsel toe. Op smaak brengen met wat peper en zout.
Let op: de saus wordt veel dikker dan je gewend bent!
Verdeel de saus in de ovenschaal.

Bak de champignons in zo mn mogelijk vet. Voeg hl ruim paprika, knoflook, peper en zout toe.
Verdeel in de ovenschaal.

Verdeel de tomatenblokjes in de ovenschaal, en tot slot alles bedekken onder een dikke laag geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is (ongeveer 45 tot 60 minuten).

Serveersuggesties

De overgebleven wijn drink je natuurlijk op ;-) Heerlijk met witte rijst, maar als mager recept ook heerlijk zonder bijgerechten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit franse ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven