Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de in blokjes, bestrooi de met kipkruiden en laat even intrekken.
    Pel en snipper de .
    Verwijder de zaadlijsten van de en snijd in blokjes
    Snijd de in plakjes
    Laat de uitlekken
    Bak de in de goed aan en doe over in een ovenschaal
    Fruit in het achtergebleven vet, de en de tot de goudgeel zijn.
  2. Voeg de toe en bak even mee, voeg scheutje voor scheutje de en de toe, roer goed door.
  3. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewend bent.
  4. Breng de saus op smaak met , en wat .
  5. Schep de saus boven op het vlees.
  6. leg de plakjes er boven op, en vervolgens de tomatenblokjes.
    Strijk het geheel glad en strooi de kaas over de tomaten, strooi er dan wat over, dek af met alluminumfolie.
    Plaats de schaal in de oven en na 40 minuten is de ovenschotel klaar
25
25
25

Variaties op Franse ovenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Franse ovenschotel
VariatieAantalGang
Franse ovenschotel1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en wijn
  • bouillon, jonge kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jonge kaas en boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • jonge kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jonge kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
401 kcal
20%1604 kcal
Vetten
18 g.
27%72 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Franse ovenschotel