Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griekse ovenschotel met kip recept
Griekse ovenschotel met kip recept

Griekse ovenschotel met kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pers de halve citroen uit. Maak een marinade van de olie, citroensap, de tijm en de teen knoflook uit de knijper. Laat hierin de in reepjes gesneden kipfilet een half uur marineren. Warm de oven voor op 180 graden celsius. Leg de aardappelschijfjes klaar. Doe een scheut olijfolie in een pan ( wok?). Bak hierin de in repen gesneden kipfilet. Kruiden met peper en zout. Haal uit de wok en houd apart. Bak in dezelfde pan de in stukken gesneden aubergine. Leg in een vuurvaste schaal de aubergine en de reepjes kip. Leg de aardappelschijfjes er bovenop. Snijd een uitje overlangs in reepjes en verdeel dit over de schotel. Verkruimel de feta en verdeel deze over de schotel en plaats 30 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en verdeel een paar lepels tomatensaus over de schotel. Plaats alles nog 5 minuten in de oven. Als je zelf tomatensaus wilt maken: Fruit het uitje, voeg 1 teen gesnipperde knoflook toe en voeg een blik gepelde tomaten toe. Voeg peper en zout of de halve bouillonblok toe en laat een half uur sudderen. Of langer.

Serveersuggesties

Als je zelf de aardappelschijfjes wilt maken: schil en snijd de aardappels in schijfjes van ± 3 mm. Zet een pan ruim water op Als het water kookt: zout en de schijfjes toevoegen. Vanaf dat moment: 4 minuten, dan afgieten: klaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit griekse ovenschotel met kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Griekse ovenschotel met kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik ben een Belgische en ik woon een half jaar in Griekenland. Naast de souvlaki is dit een van mijn favoriete recepten. Ik ga dit straks zelf bereiden voor mijn Belgische vakantiemaatjes. Hopelijk hou... Lees reactie
    Julie gaf dit recept op 8 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven