Griekse ovenschotel met kipfiletblokjes
- Herkomst Griekenland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Claraadrienne
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snij de in blokjes.
Snij de in reepjes.
Snij de in blokjes.
Snij de in stukjes (harde kern verwijderen).
Snipper de knoflook en de sjalot fijn.
Verwarm de oven voor op 180 gr C.
Verhit wat in een ruime kookpot en stoof knoflook en sjalot ongeveer 1 minuutje. - Voeg de en de toe en laat al roerend even stoven.
Giet er de bij en de . - Laat 10 min sudderen.
Voeg 150 gr (verkruimeld) toe en kruid met cayenne- , en . - Laat nog 5 minuten sudderen en mix kort (groenten niet helemaal fijn mixen).
Verhit in een braadpan wat of boter en bak de kippenblokjes mooi goudbruin. - Voeg de venkelstukjes toe en roer nog 3 minuutjes.
Schenk dit mengsel (kip en ) onder de groentesaus. - Schep alles in een ovenschaal.
- Verkruimel de rest van de hierover.
Zet 35 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- feta-kaas en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in feta-kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in feta-kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- feta-kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- feta-kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 245 kcal | 12% | 980 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 7% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |