Hongaarse  zuurkoolschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de .
  2. Snijd de in blokjes.
  3. Laat de uitlekken.
  4. Snijd de in grove stukken en bestrooi met en .
  5. Verhit de helft van de boter met de olie in een braadpan en bak de kip op een laag vuur in 5 minuten.
  6. Bak de en 3 minuten zachtjes mee.
  7. Strooi de , en erover.
  8. Schep de met de bouillon door de kip.
  9. Stoof de kip en de in een open pan in 25 minuten zachtjes gaar.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  11. Schil de aardappels en snijd ze instukken.
  12. Kook ze in weinig water met wat in 20 minuten gaar.
  13. Giet ze af en stamp ze fijn.
  14. Voeg al roerende de zure en zoveel toe tot er een smeuïge puree ontstaat, breng op smaak met en Vet een ovenschaal in en verdeel de kip met ovet de bodem.
  15. Strijk de aardappelpuree erover uit.
  16. Smelt de rest van de boter er over uit.
  17. laat de schotel in de oven in de oven in 25-30 minuten goudbruin en door en door heet worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • room en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hongaarse zuurkoolschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Al meermalen gemaakt. In de ingrediënten lijst ontbreekt de hoeveelheid boter! De aardappelpuree maak ik zoals gezegd, maar voeg er ook nog 50 gram parmezaanse kaas aan toe tijdens het mengen. Na het ... Lees reactie
Peter Eijkelhof 28 oktober 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
146 kcal
7%584 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hongaarse  zuurkoolschotel