Zuurkoolschotel met gehakt
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van stokpopje1
- 7 reviews
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Kook de en giet ze af.
- Maak er een lekkere puree van door er een doorheen te roeren en wat , , en .
Spoel de onder de kraan voor een minder zure schotel. - Kook de in 20 minuten gaar.
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit het uitje. - Voeg na 2 minuten de knoflook en toe.
- Voeg na 3 minuten het toe en bak het rul.
- Kruid het met , , en wat .
Voeg de afgegoten bij het gehaktmengsel en voeg de crème fraîche toe.
Neem een ruime ovenschotel en vet deze met wat olijfolie in. - Schep er de helft van de puree in, daarover heen het - en gehaktmengsel, dan weer een laag puree.
- Sluit af met een mengsel van en (half/half).
Half uurtje in de oven op 200 graden celsius.
Ook lekker om te maken
Variaties op Zuurkoolschotel met gehakt
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zuurkoolschotel met gehakt en banaan | 1 | Ovenschotels |
Zuurkoolschotel met gehakt | 1 | Ovenschotels |
Zuurkoolschotel met gehakt, perzik en mandarijn | 1 | Stamppotten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
- boter, kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, boter, kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept (7)
Zuurkoolschotel met gehakt heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 7 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 580 kcal | 29% | 2320 kcal |
Vetten | 28 g. | 40% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 41 g. | 16% | 164 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |