Zuurkoolschotel met gehakt

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de en giet ze af.
  2. Maak er een lekkere puree van door er een doorheen te roeren en wat , , en .
    Spoel de onder de kraan voor een minder zure schotel.
  3. Kook de in 20 minuten gaar.
    Verhit wat olie in een koekenpan en fruit het uitje.
  4. Voeg na 2 minuten de knoflook en toe.
  5. Voeg na 3 minuten het toe en bak het rul.
  6. Kruid het met , , en wat .
    Voeg de afgegoten bij het gehaktmengsel en voeg de crème fraîche toe.
    Neem een ruime ovenschotel en vet deze met wat olijfolie in.
  7. Schep er de helft van de puree in, daarover heen het - en gehaktmengsel, dan weer een laag puree.
  8. Sluit af met een mengsel van en (half/half).
    Half uurtje in de oven op 200 graden celsius.
25
25
25

Variaties op Zuurkoolschotel met gehakt

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zuurkoolschotel met gehakt
VariatieAantalGang
Zuurkoolschotel met gehakt en ananas1Stamppotten
Zuurkoolschotel met gehakt en kerrie1Stamppotten
Zuurkoolschotel met gehakt en banaan1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • boter, kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, boter, kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (7)

Zuurkoolschotel met gehakt heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 7 recensies
RESET

Leuk en lekker
Wim 27 december 2014
Een heel fijn recept
Tonnie 29 oktober 2014
We hebben zalig gegeten geef een ook een 5/5
Tonnie 29 oktober 2014
Ik doe de zuurkool samen met cranberries door het gehakt ... voeg witte wijn toe en karwijzaad. Lekker lang pruttelen in een max. 150 graden oven.
Barbara 17 november 2013
Zojuist je recept gemaakt en het viel bij alle gezinsleden in de smaak. Zeker voor herhaling vatbaar.
Aagje 16 oktober 2013
Dit is echt een heerlijk recept!
Wendy 15 oktober 2013
Door het gehakt shoarmakruiden doen is ook erg lekker!
Judith 2 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
580 kcal
29%2320 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
16%164 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel met gehakt