Zuurkoolschotel met ananas en gehakt

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. koken met , puree maken met warme en boter.
  2. Op smaak brengen met en .
  3. rul bakken.
  4. gaar koken.
  5. Ovenschaal inwrijven met boter.
  6. Leg hierin achtereenvolgens:
  7. Laagje puree, daarop , en en afdekken met de rest van de puree.
  8. Bestrooi de bovenkant met en leg hier en daar een .
  9. In hete oven van 250 graden C.
  10. voor een bruin korstje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • klontje boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en klontje boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en klontje boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Zuurkoolschotel met ananas en gehakt heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies
RESET

Heel lekker! Ik heb nog wat nootmuskaat aan de puree toegevoegd en het gehakt met een beetje worcestershiresauce rul gemaakt. Kortom erg lekker.
Bart 16 juni 2013
Tja, in de oven totdat het korstje lekker bruin is blijkbaar?
E. Buter 28 april 2013
Hoe lang moet deze schotel in de oven?
Corneliam 30 maart 2013
Hoe lang moet de zuurkoolschotel in de oven? Zie ik er niet bij staan!
Femke 1 december 2012
Ik ga dit vandaag eens lekker klaar maken en hoe dat het gaat smaken dat horen jullie nog wel. Op een stormachtige dag een lekkere schotel. Lekker.
Peter Brendel 25 november 2012
500 gram aardappelen voor 4 personen: dat lijkt me een Sonja Bakker portie! Ik reken minstens een kilo aardappelen voor 4 personen.
E. 3 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
461 kcal
23%1844 kcal
Vetten
37 g.
53%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel met ananas en gehakt