Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaassoufflé recept
Kaassoufflé recept

Kaassoufflé


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor het bereiden van een kaassoufflé wordt een béchamelsaus als basis gebruikt. De béchamelsaus wordt het lekkerst als eerst de melk ongeveer een uurtje wordt getrokken op een zacht vuur. Voeg wat tuinkruiden toe naar keuze. Hierna moet de melk worden gezeefd om de tuinkruiden er weer uit te halen. Verwarm de boter tot hij is gesmolten en alle schuim is verdwenen. Roer de bloem er vlok voor vlok doorheen en laat het geheel al roerend ongeveer 1 minuut warm worden. Voeg er nu de melk in gedeeltes bij. Blijf goed roeren tot er een gladgebonden saus is ontstaan. Laat de béchamelsaus, al roerend, een minuut of 5 zachtjes doorkoken. Haal de saus van het vuur. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Roer de eidooiers door de nog warme béchamelsaus, voeg hierna de geraspte kaas toe. Voeg nog wat zout en/of peper toe, naar smaak. Spatel nu voorzichtig het stijfgeslagen eiwit door het mengsel. Beboter een hoge ovenschaal of soufflévorm van ongeveer 1 ½ liter en zet de soufflé in een voorverwarmde over van ongeveer 175 ºC. In circa 40 minuten is de soufflé gaar. Tip: doe de ovendeur tussendoor niet open, maar kijk door het glas of de soufflé klaar is. Wanneer de soufflé klaar is, kunt u het beste een voorverwarmd bord omgekeerd op de ovenschaal leggen en zo de soufflé serveren. Aan tafel kunt u dan het bord weghalen.

Allergenen Informatie

Voor dit kaassoufflé recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven