Echte kaassoufflee
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Kaassoufflé recepten
- Bereiden
- Kookboek van agacooker
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Vet een grote ovenschotel in met of margarine.
- Maak een dikke roux van de , de en de .
- Doe hier de en bij en van het vuur af, de losgeklopte eidooiers en de geraspte .
- Sla de eiwitten zeer goed stijf (NB:
- De garde en de schaal moeten absoluut vetvrij zijn en er mag geen spoortje eigeel door het wit zitten, anders worden ze niet echt stijf, daarom splits ik de altijd eerst boven een kopje.
- Als het dan eens misgaat, dan zit het geel niet direct al bij de rest van de eiwitten. ) Klop eerst een flinke schep goed door het kaassaus mengsel, daarna de rest voorzichtig erdoorheen scheppen, of spatelen .
- Direkt in de oven voor ongeveer een half uur, pas op want deze soufflee zakt zeker in als de ovendeur te vroeg en te snel wordt open gedaan.
- Het best kan hij naar de tafel gebracht worden, afgedekt met een warme theedoek en dan moet iedereen al aan tafel zitten, want vroeg of laat zakt hij toch in, maar dat geeft niet meer na het enthousiasme van de disgenoten bij het opdienen want dan zit iedereen al te genieten van de hartige superomelet.
- Lekker met geroosterd bruinbrood of warm stokbrood met en een frisse groene salade.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, melk
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 278 kcal | 13% | 1112 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |